Er du opptatt av god helse, kosthold og trening? Går du med en instruktørspire i magen? På FSGX preges hverdagen av musikk, treningsglede og latter. Vi leker oss med ulike treningsformer gjennom året.
Linja passer for alle uansett nivå. Undervisningen blir tilpasset hver enkelt.

Studieturen går til vestkysten av California, til storbyen Los Angeles i USA.

Vi skal besøke Santa Monica Beach og drar en tidlig morgen til Runyon Canyon. Parken ligger midt i Hollywood, og er et sted hvor «alle» trener. Du kan se gruppetimer med kinesisk «kampsport», yoga, folk som løper eller tar powerwalks up the hill, og kjendiser som lufter bikkja.
All the crazy people are there on Sundays!
Vi besøker verdens mest berømte utendørs treningsstudio Muscle Beach på Venice Beach.

Vi skal også teste ut forskjellige treningssenter og studioer og være med på forskjellige gruppetimer, som for eksempel Sandbox Fitness, Orangetheory,  Soulcycle, LA Dancefit og Barrys Bootcamp.

Oppdag Hollywoods glamour og filmbyens magi. Her besøker vi blant annet Universal Studios, Walk of Fame, Hollywood og Santa Monica‘s endeløse shoppinggater.
I løpet av turen vil vi bli kjent med den amerikanske kulturen som påvirker oss hver dag her hjemme.

Ønsker du å jobbe på treningssenter? Eller bare elsker du å trene?
Du lærer å bli en energisk og motiverende instruktør. Du vil få praktisk og teoretisk undervisning, som gjør deg til en komplett treningsinstruktør. Du lærer å lage ulike treningstimer innenfor forskjelllige sjangere; aerobic, step, funkdance, zumba, pulstimer, dancemix, styrke, core og kjernemusklatur, crossfit, pilates, stretching og mye mer.

For inspirasjon og opplevelser reiser du sammen med linja på treningssenterbesøk til blant annet Sats, Elixia, FreshFitness,High Energy Trening, 3T, Lillesand Treningsstudio, Makspuls Crossfit i Trondheim. Her deltar vi på timetyper som BodyPump, Crossfit, Kettlebells, Sh’bam, BodyStep, Funk og AfroDance, Styrke og sykkeltimer, Tabata, Hotflow Yoga, Pilates, Grid Triggerpoint, Trx, Catslide, Bosuball, Zumba og stretching.

Dette vil du lære mye om:
– Teknikker innen aerobic, step og gruppetrening (GX)
– Trinn og kombinasjoner
– Aerobic, step, dance, pulstrening, zumba, afro
– Styrketrening i gruppe
– Bevegelighets- og utholdenhetstrening
– Instruktørrollen
– Musikk, bpm, rpm, rytme, takt og telling, stemninger
– Treningslære
– Anatomi og fysiologi
– Kosthold og ernæring
– Spinning
– Pump og coretrening

Dette vil du lære litt om:
– PT-rollen og spotting
– Styrketrening i styrkerom
– Bootcamp, crossfit, kettlebells
– Yoga, pilates, stretching
– Massasje
– Idrettsskader og førstehjelp
– Doping og holdningsskapende arbeid

Treningssenteret på skolen har:
– Aerobicsal med manualer, step- og pumputstyr
– Kettlebells
– Store areal med både styrkeapparater, egen frivektsavdeling og kondisjonsapparater
– Spinnsal med 25 spinnsykler
– Badstu og buldrevegg

Turer på linja:
12 dagers tur til Los Angeles, USA
– 2 dagers hytte- og fjelltur
– 1 ukess studietur sammen med resten av skolen
– Treningsturer til SATS, Elixia, FreshFitnes, Maxpuls Crossfit, High Energy, Lillesand, 3T, Poledancekurs, Pirbadet og flere treningssentre i Trondheim

Snacks og snadder: I tillegg til senterbesøk får du mulighet til å prøve vannsportaktiviteter som wakeboard, vannski og tube, klatre i klatrevegg og buldre, vi tester Bungee Running og spiller Paintball ved skolens egen løype, samt leker oss i Trampolineparken Rush. Vi fyrer bål og griller marshmellows, drar i Pirbadet og på kafe. Vi går på spa, kjører gokart og spiller bowling. Vi deltar hos Olympiatoppen på et skadeforebyggende seminar og teipekurs. På vinteren tester vi alpinbakkene på Oppdal og går på skøyter. Skolen har endel utstyr til utlån.

«Fredly treningssenter er overraskende bra» På Fitness, Step og GX driver vi med mye variert og artig trening. Fredly treningssenter er veldig bra, med alt nødvendig utstyr og en flott aerobic- / dansesal. Her lærer vi ulike treningsformer fra grunnen av, og drar ofte ut på treningssenter besøk. Treningsturen til USA var helt max, jeg skulle gjerne vært der en uke til. Kristin Nævra Mathisen, elev

Sjekk også elevens Instagrambilder på #fredlyfitness!